Kőkapu-Sólyombérc-Regéci vár-Pengő-kő kör

Vezess végig a túrán

Leírás

Kőkapun több parkolóhely is található, amennyiben autóval érkezünk itt ingyenesen parkolhatunk. A kőkapui kastélyszállótól és étteremtől Rostalló felé elindulva egy közepes távú, nagy szintemelkedésekkel, és hosszabb, monoton mászásokkal juthatunk el a Regéci Várig, mint a túra legfőbb nevezetességéhez. Ezek közül a két legnehezebb az Ördög-völgy és a Tokár-tető emelkedője. Ezeken az utakon lefelé is érdemes mérsékeltebb tempót választani, mert az útból több helyen is sziklakert-szerűen nagyobb kődarabok állnak ki, ezeket célszerű kikerülni. Az útvonal többi része könnyen teljesíthető lejtős-emelkedős szakaszokból áll, több helyen kilátó-ponttal, ahonnan tiszta időben a Zempléni-hegység kisebb-nagyonn részei jól megfigyelhetők. Regécen mindenképp ajánljuk a Vár körbejárását, megtekintését, ill. az itt található büfékben, kisebb boltokban a túra hátralévő részéhez a kulacs feltöltését, vagy étkezést. A visszaúton részben folytatva a kört kicsivel Rostalló felett érjük el az aszfaltozott utat. Kőkapura visszaérve a büfében vagy az étteremben is van lehetőség étkezésre, mosdó használatára.

Hossza: 39 KM.
Szint emelkedés: 987 Méter.
Útvonal típusa: Az útvonalnak murvás erdős szakassza is van!

Túra típusa
AjánlottKözelben lévő helyek


A környék nevezetességei


A weboldal és az applikáció  az „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” című projekt (azonosítószám: SKHU/1801/1.1/028) ICT Solutions tevékenysége keretében jött létre. / The website and the application was created in frame of the „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” project (identification number: SKHU/1801/1.1/028) - ICT Solutions activity.

Információ a pályázatról:

 

www.skhu.eu

 

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. / Obsah tohto webovej stránky nemusí nutne reprezentovať oficiálne stanovisko Európskej únie. / The content of this website does not necessarily represent the official position of the European Union.

Hiba vagy jelentkezés esetén