Füzéri vár-Izra tó- Szalánci vár-Nagy Milic-László tanya-Füzér kör

Vezess végig a túrán

Kiemelt és ajánlott túra

Leírás

Egy komoly erőnlétet igénylő, nagy szintemelkedésű túra. A füzéri vár tövéből indulva Füzéren, majd Pusztafalunk keresztül tekerve előbb aszfaltozott, majd murvás hegyi úton kersztezzük a magyar-szlovák határt. A hegyi út jól járható, de egyes szakaszokat gépjárművel is használnak, így nem árt az óvatosság. A határ túloldalán érdemes egy kis időre megállni az Izra-tó partján. Tovább haladva a Rákóczi nyomában kerékpárúton tekerünk, és így érjük el Szaláncot. Innen Délre kanyarodva kisebb-nagyobb szlovák településeket is érit az útvonal. HA van kedvünk, és energiánk, még a határ előt feltekerhetünk egy meredek emelkedőn a Milic-sziklához. Innen legurulva és folytatva a kört visszaérkezve Magyarországra több természeti látványosság mellett is elhaladunk, mint például az Oláh-rét, a László-tanyai forrás, a Bodó-rét és a Hideg-kút. A túra befejező kilométerei már nagyon könnyűek, a határtól gyakorlatilag „be lehet gurulni” Füzérre.

Hossza: 49 KM.
Szint emelkedés: 1018 Méter.
Útvonal típusa: Az útvonalnak murvás erdős szakassza is van!

Túra típusa
AjánlottKözelben lévő helyek


A környék nevezetességei


A weboldal és az applikáció  az „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” című projekt (azonosítószám: SKHU/1801/1.1/028) ICT Solutions tevékenysége keretében jött létre. / The website and the application was created in frame of the „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” project (identification number: SKHU/1801/1.1/028) - ICT Solutions activity.

Információ a pályázatról:

 

www.skhu.eu

 

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. / Obsah tohto webovej stránky nemusí nutne reprezentovať oficiálne stanovisko Európskej únie. / The content of this website does not necessarily represent the official position of the European Union.

Hiba vagy jelentkezés esetén