Hegyközi hutatúra(Pálháza-Kishuta-Nagyhuta-Vágáshuta-Kovácsvágás-Pálháza)

Vezess végig a túrán

Kiemelt és ajánlott túra

Leírás

Középtávú, de akár egész napos programként gyalog és kerékpárral is teljesíthető túra. A Hegyköz fővárosából, Pálházáról indulva, többszöri nagyobb és közepes mászásokkal érjük el a környék egyik legszebb települését, Vágáshutát. Innen a. Nagypartról lélegzet-elállító kilátás nyílik szinte az egész Zemplénre, minden irányban. Tiszta idő esetén több 10kilométerre is ellátni innen. Míg Vágáshuta modernebb, sok esetben turistaházként felújított ingatlanból áll addig, addig Kishuta és Nagyhuta megőrizte az eredeti, „klasszikus hegyi falu” stílusát. Érdemes nézelődni, több ház udvarán a mai napig szárítanak tinóra gombát, ezeken a helyeken általában vásárolni is lehet a helyi ínyencségből. A településeken különböző emlékparkok nyújtanak pihenési lehetőséget. Ha a boltok nem is minden esetben, de a kocsmák reggeltől estig nyitva vannak, ahol legalább csipszet, innivalót lehet venni. Ha a források vizéből nem töltöttük meg a kulacsunkat, használjuk bátran a településeken található kék közkutakat. Nem mindegyik üzemel, de a főút mentén minig találni működő darabokat.

Hossza: 40 KM.
Szint emelkedés: 794 Méter.
Útvonal típusa: Az útvonalnak murvás erdős szakassza is van!

Túra típusa
AjánlottKözelben lévő helyek


A környék nevezetességei


A weboldal és az applikáció  az „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” című projekt (azonosítószám: SKHU/1801/1.1/028) ICT Solutions tevékenysége keretében jött létre. / The website and the application was created in frame of the „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” project (identification number: SKHU/1801/1.1/028) - ICT Solutions activity.

Információ a pályázatról:

 

www.skhu.eu

 

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. / Obsah tohto webovej stránky nemusí nutne reprezentovať oficiálne stanovisko Európskej únie. / The content of this website does not necessarily represent the official position of the European Union.

Hiba vagy jelentkezés esetén