Pálháza-Kassa óváros- Szalánci vár-Pálháza kör

Vezess végig a túrán

Kiemelt és ajánlott túra

Leírás

Egy igazi nagy túra! Egész napos program, de lehetőség szerint próbáljunk meg a reggeli órákban indulni, hogy maradjon idő Kassán is szétnézni, fagyizni, kávézni egy kicsit. Április és október közepe között ajánljuk főként, mert visszafelé könnyen ránk sötétedhet, és a visszaúton csak nagyon erős lámpával lehet biztonságosan közlekedni. Pálházáról elindulva az, Füzéren keresztül az első 17km-en egy monotonemelkedővel juthatunk el már a szlovák oldalon 620m-es magasságba. E-bike-kal nagyon jó túra, normál bringával inkább edzettebb sporttársaknak ajánljuk. Ezt követően egy szintén markáns lejtővel Szaláncot elhagyva érünk le a Kassai-medencébe, ahol szlovák falvakon keresztülhaladva hol kerékpárúton, hol kerékpáros nyomvonalon juthatunk el Kassáig. Kis elidőzés után érdemes 14-15 óra előtt hazafelé venni az irányt, mert a Nagy-Milic megmászása még hazafelé előttünk van. Bár itt már csak 410m-es magasságba kell felkapaszkodnunk, az egész napos bringázás után megterhelő lehet az Eszkárostól induló, és egészen a határig tartó monoton emelkedő. A hegy tetejéről már gyakorlatilag egy-két pádálcsapással begurulhatunk Pálházára, a túránk végén egy igazi élmény a közel 15km-es – a füzérkomlósi emelkedőt kivéve – folyamatos, pihentető legurulás.

Hossza: 95 KM.
Szint emelkedés: 1032 Méter.
Útvonal típusa: Az útvonal nagy része aszfaltos vagy kerékpár út.

Túra típusa
AjánlottKözelben lévő helyek


A környék nevezetességei


A weboldal és az applikáció  az „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” című projekt (azonosítószám: SKHU/1801/1.1/028) ICT Solutions tevékenysége keretében jött létre. / The website and the application was created in frame of the „InnoCult Innovative development of Cultural and Active Tourism along the touristic routes in Hegyköz Area” project (identification number: SKHU/1801/1.1/028) - ICT Solutions activity.

Információ a pályázatról:

 

www.skhu.eu

 

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. / Obsah tohto webovej stránky nemusí nutne reprezentovať oficiálne stanovisko Európskej únie. / The content of this website does not necessarily represent the official position of the European Union.

Hiba vagy jelentkezés esetén